Main Menu

Δελτία Τύπου 2019

25/11/2019 - ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ: 4th EU-Arab World Summit 'A Strategic Partnership'

Ο Φιλοκτήτης συμμετείχε ως χορηγός στο 4th EU-Arab World Summit "A Strategic Partnership” η οποία έλαβε χώρα, στο Μέγαρο Μουσικής, στις 29-30 Οκτωβρίου 2019.

Πρόκειται για την Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αραβικής , ένα διεθνές φόρουμ οικονομικού και πολιτικού διαλόγου μεταξύ της ΕΕ και του αραβικού κόσμου. Από το 2016, όταν η σύνοδος κορυφής συγκροτήθηκε σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, στόχος ήταν να εντοπιστούν και να προωθηθούν τα κοινά συμφέροντα και τις αξίες των δύο περιοχών συλλογικά και να οριοθετήσουμε βασικούς τομείς προτεραιότητας για συνεργασία, λαμβάνοντας υπόψη τις περιφερειακές και παγκόσμιες προκλήσεις.

Η παγκόσμια διάσκεψη κορυφής ΕΕ-Αραβικών χωρών, που είναι το πρώτο φόρουμ που διεξήχθη σε ευρωπαϊκό έδαφος για να αναγνωρίσει την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ-Αραβίας σε περιόδους ταραχών για την παγκόσμια κοινότητα, διοργανώθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια με την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης , το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τον Αραβικό Σύνδεσμο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με βάση τη σημαντική επιτυχία των προηγούμενων συνόδων κορυφής, η 4η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής ΕΕ-Αράβων με τίτλο «Στρατηγική εταιρική σχέση» επικεντρώθηκε στην οικονομική συνεργασία και τις επενδύσεις, ιδίως στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, της επιστήμης, της τεχνολογίας και της υγειονομικής περίθαλψης.

Το όραμα της Συνόδου Κορυφής είναι να συνεχιστεί η χάραξη μιας βαθιάς και συνολικής σχέσης μεταξύ της ΕΕ και του Αραβικού Κόσμου, με βάση τα στέρεα θεμέλια των κοινών μας αξιών και τον σεβασμό της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς του άλλου.

 

25/11/2019 - ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ: 4th EU-Arab World Summit 'A Strategic Partnership'

 

25/11/2019 - ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ: 4th EU-Arab World Summit 'A Strategic Partnership'

 

25/11/2019 - ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ: 4th EU-Arab World Summit 'A Strategic Partnership'

22/11/2019 - ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ: Διάκριση για τον Υπεύθυνο του Τμήματος Νευροουρολογίας & Λειτουργικής Ουρολογίας

Μια σημαντική διάκριση στο χώρο της επιστημονικής ιατρικής κοινότητας έλαβε ο Υπεύθυνος του Τμήματος Νευροουρολογίας & Λειτουργικής Ουρολογίας του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ, κ. Διαμαντής Φλωράτος, FEBU, PhD, ο οποίος προτάθηκε και εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Τμήματος Ουροδυναμικής Νευροουρολογίας και Γυναικολογικής Ουρολογίας της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, στο πλαίσιο του 1ου Πανελληνίου Διατμηματικού Συνεδρίου της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ και ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Βησσαράκης, Ειδικός Ιατρός Αποκατάστασης και Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου συγχαίρει τον κ. Δ. Φλωράτο για την εκλογή του και εύχεται καλή σταδιοδρομία στο έργο του.

Στο Τμήμα Νευροουρολογίας & Λειτουργικής Ουρολογίας του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ διενεργείται από τον Δρ. Δ. Φλωράτο, ουροδυναμικός έλεγχος στα Εξωτερικά Ιατρεία του Κέντρου. Αποτελεί την απόλυτη εξέταση ελέγχου της λειτουργίας του κατώτερου ουροποιητικού, δηλαδή της ουροδόχου κύστης και του σφιγκτήρα της ουρήθρας. Στόχος της εξέτασης είναι να διευκρινιστεί η ακριβής αιτιολογία των συμπτωμάτων ούρησης του ασθενούς.

Ο πλήρης Ουροδυναμικός Έλεγχος ενδείκνυται σε ασθενείς με:

 • τραυματικές κακώσεις του νωτιαίου μυελού
 • σκλήρυνση κατά πλάκας
 • αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια
 • νόσο του Parkinson
 • ασθενείς έως 50 ετών που δεν ανταποκρίνονται στην φαρμακευτική θεραπεία
 • γυναίκες με σύνθετη ακράτεια προ της χειρουργικής επέμβασης
 • ασθενείς (ανδρικού πληθυσμού) με Σ.Κ.Ο. και σακχαρώδη διαβήτη με μεγάλο υπόλειμμα ούρων

 

22/11/2019 - ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ: Διάκριση για τον Υπεύθυνο του Τμήματος Νευροουρολογίας & Λειτουργικής Ουρολογίας

Από αριστερά: οι κύριοι Διαμαντής Φλωράτος, FEBU, PhD, Υπεύθυνος Τμήματος Νευροουρολογίας & Λειτουργικής Ουρολογίας ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ και Γεώργιος Βησσαράκης, Ειδικός Ιατρός Αποκατάστασης και Επιστημονικός Διευθυντής Φιλοκτήτη

Παγκόσμια διάκριση του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ στην ιατρική έρευνα

Ο Φιλοκτήτης πρωτοπορεί στην ιατρική έρευνα με παγκόσμια διάκριση. Το δημοσιευμένο άρθρο (2017) με τίτλο “The effect of simultaneous transcranial direct current stimulation and speech therapy treatment in stroke patients with aphasia” στο διεθνές περιοδικό Journal of Advances in Medicine and Medical Research, με συγγραφείς τους ιατρούς κ.κ. Βησσαράκη Γεώργιο και Καραγκούνη Παναγιώτη-ειδικούς ιατρούς Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης και βασικά μέλη της ιατρικής ομάδας του ΚΑΑ Φιλοκτήτης, διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο στο τομέα της ιατρικής έρευνας στην Αποκατάσταση στον παγκόσμιο διαγωνισμό World Championship 2018.

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός World Championship 2018 διοργανώνεται κάθε χρόνο με σκοπό να επιλέξει μεταξύ χιλιάδων υποψηφιοτήτων τις καλύτερες ερευνητικές μελέτες σε διεθνές επίπεδο, σε όλους τους τομείς της ιατρικής έρευνας.

Η ερευνητική μελέτη των κυρίων Βησσαράκη και Καραγκούνη με τίτλο “The effect of simultaneous transcranial direct current stimulation and speech therapy treatment in stroke patients with aphasia - Η επίδραση της ταυτόχρονης θεραπείας με διακρανιακό ηλεκτρικό ερεθισμό και λογοθεραπεία σε ασθενείς με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και αφασία” επιλέχθηκε ως η καλύτερη έρευνα παγκοσμίως στον τομέα ιατρικής έρευνας στην Αποκατάσταση, μεταξύ 5.961 υποψηφιοτήτων από 85 χώρες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τους ερευνητές ιατρούς εξ ολοκλήρου στο ΚΑΑ Φιλοκτήτης. Χρησιμοποιήθηκαν οι συσκευές διακρανιακού ηλεκτρικού ερεθισμού που διαθέτει το κέντρο, σε συνδυασμό με την παρέμβαση των λογοθεραπευτών της ομάδας αποκατάστασης σε εσωτερικούς ασθενείς με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και αφασία, όπου διαπραγματεύεται την επίδραση του διακρανιακού ηλεκτρικού ερεθισμού (transcranial direct current stimulation-TDCS) στη βελτίωση της εκπομπής λόγου σε ασθενείς με αφασία συνεπεία αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου και αποδεικνύει τη βέλτιστη αποτελεσματικότητα της θεραπείας όταν συνδυάζεται ταυτόχρονα με λογοθεραπευτική παρέμβαση.

Ο Φιλοκτήτης συγχαίρει τους ερευνητές ιατρούς, τη θεραπευτική ομάδα αποκατάστασης και τους συμμετέχοντες ασθενείς για την ολοκλήρωση και παγκόσμια διάκριση της ερευνητικής μελέτης η οποία αποδεικνύει ότι το επιστημονικό έργο της θεραπευτικής ομάδας αποκατάστασης του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ βρίσκεται σε υψηλό διεθνές επίπεδο.

Επίσημη ανακοίνωση: https://sites.google.com/site/usanewscorp/greece-wins-world-championship-2018-dr-panagiotis-d-karagounis-is-world-champion-in-speech-therapy-transcranial-direct-current-stimulation-out-of-85-countries

 

Από αριστερά οι κ.κ. Βησσαράκης Γεώργιος και Καραγκούνης Παναγιώτης, ειδικοί ιατροί Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης και βασικά μέλη της ιατρικής ομάδας του ΚΑΑ Φιλοκτήτης

Πιστοποιημένο Σεμινάριο Water Specific Aquatic Therapy 10-14 Ιανουαρίου 2020

 

Η "Water Specific Therapy" ή Ειδική Θεραπεία στο νερό αποτελεί μέθοδο/προσέγγιση κινητικής επανεκπαίδευσης που πραγματοποιείται σε αισθητηριακά εμπλουτισμένο περιβάλλον στο νερό. Βασίζεται στην κινητική μάθηση και την πλαστικότητα του εγκεφάλου όπου σε συνδυασμό με την ομαλοποίηση του τόνου, την διευκόλυνση των ισορροπιστικών αντιδράσεων, της σταθεροποίησης του κορμού και το συντονισμό της μυϊκής δραστηριότητας δημιουργούνται λειτουργικές και στοχοκατευθυνόμενες δραστηριότητες. Η οργάνωση, σχεδίαση και εκτέλεση της WST βασίζεται στην ICF ( Διεθνές Σύστημα Ταξινόμησης Λειτουργικότητας, Αναπηρίας και Υγείας), σε επιστημονικά κλινικά δεδομένα, και στο Dynamic Systems Model (Μοντέλο Δυναμικών Συστημάτων).

Η WST περιλαμβάνει στοιχεία από τα δέκα σημεία της μεθόδου Halliwick και είναι μία στοχοκατευθυνόμενη πρόσεγγιση επίλυσης προβλημάτων σε ασθενείς με νευρολογικά και μυοσκελετικά προβλήματα, χρόνιες παθήσεις, σύνδρομα.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει παρουσιάσεις περιστατικών, βίντεο, ανάθεση εργασιών σε μικρά γκρουπ, καθοδήγηση από τους εισηγητές και βοηθούς σε θεωρητικά και πρακτικά ζητήματα (διαμόρφωση θεραπευτικού προγράμματος, κλινικός συλλογισμός, βιβλιογραφία). Το 50% του σεμιναρίου θα αφιερωθεί στην πρακτική άσκηση των συμμετεχόντων στις τεχνικές και σε διαχείριση ασθενών.

Σκοποί Σεμιναρίου:

 • Περιγραφή των αρχών μηχανικής ρευστών και φυσιολόγιας της WST
 • Συσχέτιση WST με την ICF
 • Αναγνωριση προβλημλατων ισορροπίας και ευστάθειας σε άτομα με κινητικά προβλήματα
 • Διαχείριση ασθενών στο νερό (χειρισμοί ,μεταφορές)
 • Διαμόρφωση θεραπευτικών προγραμματων
 • Εφαρμογή της αξιολόγησης WST-ICF στο νερό.
 • Εφαρμογή βασικών αρχών κλινιμετρικής και αξιολόγησης στην ξηρά.

 

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ
JOHAN LAMBECK PT,AT, SENIOR LECTURER IATF
ΕΥΘΥΜΙΑ ΒΑΓΕΝΑ CEP,AT,ASSISTANT LECTURER IATF

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Τηλ: 6948467145
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blog

Πρόσφατα Νέα

ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ Νewsletter