Main Menu

Δελτία Τύπου 2020

30/4/2020 - Φιλοκτήτης: Δημιουργία Μονάδας Αποκατάστασης ασθενών που νόσησαν από COVID-19

 

Ο Φιλοκτήτης, ανταποκρίνεται άμεσα στην κρίσιμη ανάγκη παροχής υπηρεσιών υγείας για την αποκατάσταση των ασθενών που νόσησαν από COVID-19.

Ειδικά ασθενείς που έχουν νοσηλευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε νοσοκομεία ή και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, χρειάζονται επιπλέον ειδικές θεραπείες, οι οποίες θα τους ενδυναμώσουν και θα αυξήσουν την στάμινα του οργανισμού. Στόχος είναι να επιστρέψουν στην αρχική τους φυσική κατάσταση και να μπορούν να λειτουργήσουν ανεξάρτητοι.

Η επιστημονική ομάδα του Φιλοκτήτη, αποτελείται από όλες τις απαραίτητες ειδικότητες αντιμετωπίζοντας ολιστικά τον κάθε ασθενή. Παρέχεται εξατομικευμένη θεραπεία με στόχο την αποφυγή τυχόν επιπλοκών που σχετίζονται με τη νόσο αλλά και την αποτελεσματική επαναφορά των ασθενών.

Η πανδημία του Κορωνοϊού έχει δημιουργήσει την ανάγκη για παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών αποκατάστασης δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην διεπιστημονική προσέγγιση. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αναπτύξει νέες κατευθυντήριες οδηγίες με στόχο την υποστήριξη και την αντιμετώπιση των ασθενών που έχουν θεραπευτεί από την λοίμωξη και χρήζουν ειδικής φροντίδας για να επανέλθουν στην αρχική φυσική τους κατάσταση.

Η αναπνευστική φυσικοθεραπεία και η λειτουργική αποκατάσταση των ασθενών που νόσησαν από COVID-19 θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην συνολική αντιμετώπιση της κρίσης από την πανδημία.

05/04/2020 - Το ΙΑΣΩ προσφέρει 70 κλίνες στο ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ και πλήρη εξοπλισμό για δύο θέσεις ΜΑΦ

Με επιστολή στο υπουργείο Υγείας, ο Όμιλος ΙΑΣΩ, γνωστοποιεί τη δωρεάν παραχώρηση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εβδομήντα κλινών του Κέντρου Αποκατάστασης Φιλοκτήτης, το οποίο βρίσκεται στο Κορωπί Αττικής. Η παραχώρηση έχει άμεση ισχύ.

Οι κλίνες διατίθενται για περιστατικά μη σχετιζόμενα με COVID-19. Στόχος της προσφοράς είναι η αποδέσμευση κλινών από τα νοσοκομεία αναφοράς του ΕΣΥ.

Ταυτόχρονα, ο όμιλος παραχωρεί στο ΕΣΥ τον πλήρη εξοπλισμό για δύο θέσεις Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), συνδράμοντας στην υποστήριξη περιστατικών COVID-19.

Ο όμιλος ΙΑΣΩ, με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας απέναντι στην πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, που μαστίζει τη χώρα μας, συνδράμει στο μέτρο του δυνατού, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

 

Για περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες:

Γραφείο Τύπου Θανάσης Παπαδής 6944346076

Εμπορική Διεύθυνση Ομίλου ΙΑΣΩ: Νάνσυ Χριστοπούλου, τηλ.: 6946482043, 210 6383917, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

26/02/2020 - Όμιλος ΙΑΣΩ: Silver βραβείο στα Hellenic Responsible Business Awards 2020

 

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ απέσπασε silver βραβείο για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης "δίπλα σας" στην κατηγορία «Πρότυπο Επένδυσης-Μακροπρόθεσμη Επένδυση», αποδεικνύοντας έμπρακτα το υψηλό επίπεδο των δράσεων του καθώς και τη μακροπρόθεσμη δέσμευση του για την κάλυψη των αναγκών υγείας των συνανθρώπων μας.

Ο θεσμός των Hellenic Responsible Business Awards διοργανώθηκε για πέμπτη χρονιά από τη Boussias Communications και βράβευσε τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και επενδύουν στη βιώσιμη ανάπτυξη. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, στο Μουσείο Μπενάκη σε μια λαμπερή βραδιά με την αιγίδα του ΣΕΒ, και ευρεία θεσμική τιμητική στήριξη. Αξίζει να σημειωθεί πως τα βραβεία που απονεμήθηκαν στους νικητές φιλοτεχνήθηκαν από τα παιδιά από το Επίκεντρο της ActionAid Hellas.

Το βραβείο παρέλαβε η κα Νάνσυ Χριστοπούλου, Υπεύθυνη CSR Ομίλου ΙΑΣΩ και Head of Marketing & Communication IASO Children’s Hospital από την κα. Υβέτ Κοσμετάτου, Μέλος Δ.Σ. και Ταμίας του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ).

 

26/02/2020 - Όμιλος ΙΑΣΩ: Silver βραβείο στα Hellenic Responsible Business Awards 2020

 

26/02/2020 - Όμιλος ΙΑΣΩ: Silver βραβείο στα Hellenic Responsible Business Awards 2020

 

Από αριστερά οι κυρίες Χριστίνα Κοροβέση, Head of Marketing & Communication ΙΑΣΩ, Νάνσυ Χριστοπούλου, Υπεύθυνη CSR Ομίλου ΙΑΣΩ και Head of Marketing & Communication IASO Children’s Hospital και Έλενα Ζαφειροπούλου, Account Manager, Εμπορική Διεύθυνση Ομίλου ΙΑΣΩ

 

Για περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες: Εμπορική Διεύθυνση Ομίλου ΙΑΣΩ: Νάνσυ Χριστοπούλου, τηλ.: 210 6383917, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Workshop Προηγμένης Τεχνολογίας στην Αποκατάσταση σε συνεργασία με την ΕΛΕΡΓΑ

To KAA ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ σε συνεργασία με την ΕΛΕΡΓΑ διοργανώνει Workshop Προηγμένης Τεχνολογίας στην Αποκατάσταση

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020, ώρα 10.00-18.00μμ

Αίθουσα Διαλέξεων ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ

  1. “Αξιοποίηση τεχνολογιών εικονικής πραγματικότητας στην ιατρική αποκατάσταση”
  2. “Ηλεκτρικός νευρομυϊκός ερεθισμός, μορφή άσκησης και αποκατάστασης στον βαρέως πάσχοντα”

Πρόγραμμα

10.00 – 14.00 “Αξιοποίηση τεχνολογιών εικονικής πραγματικότητας στην ιατρική αποκατάσταση”

Οι τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας αξιοποιούνται ολοένα και περισσότερο σε κλινικές μελέτες στην ιατρική αποκατάσταση. Στόχος του hands-on σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει τις δυνατότητες των τεχνολογιών αυτών και να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τη χρήση τους. Κατά το δεύτερο μέρος, θα γίνει επίδειξη δύο εφαρμογών αναφορικά με τη κινητική και γνωσιακή αποκατάσταση, τα οποία αναπτύσσονται στα πλαίσια του έργου REACT (“Virtual Reality Medical Rehabilitation”, “Εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας στην ιατρική αποκατάσταση”).

15.00 – 19.00 “Ηλεκτρικός νευρομυϊκός ερεθισμός, μορφή άσκησης και αποκατάστασης στον βαρέως πάσχοντα”

Ο ηλεκτρικός νευρομυϊκός ερεθισμός (ΗΝΜΕ) αποτελεί μια μορφή άσκησης και αποκατάστασης σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων ασθενών της ΜΕΘ. Σκοπός του hands-on σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει την επιστημονική τεκμηρίωση για τη χρήση του ΗΝΜΕ στην καθημερινή κλινική πράξη, τα χαρακτηριστικά και τον τρόπο εφαρμογής του. Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου θα γίνει επίδειξη εφαρμογής ΗΝΜΕ.

 

Οργανωτική Επιτροπή

Σ. Νανάς, Ε. Καρατζάνος, Γ. Βησσαράκης, Ν. Δημητριάδη, Α. Φιλίππου

30/01/2020 - ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ: Στον Φιλοκτήτη το πρώτο εργαστήριο Virtual Reality

Ο Φιλοκτήτης πρωτοπορεί υποστηρίζοντας την ανάπτυξη του πρώτου εργαστηρίου Virtual Reality με σκοπό την ενίσχυση των μεθόδων ιατρικής αποκατάστασης με καινοτόμες τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας και σωματικής αλληλεπίδρασης.

Η χρήση της εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality) στον τομέα της υγείας αποτελεί ένα νέο πεδίο έρευνας με προοπτική ανάπτυξης καινοτόμων εφαρμογών και εργαλείων.

Οι εφαρμογές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας (VR/AR) χρησιμοποιούνται πλέον στην ιατρική, στην τηλε-ιατρική και στους τομείς της υγείας με στόχο να εκπαιδεύσουν τους ασθενείς, να επαυξήσουν και να συνεισφέρουν στην ιατρική αποκατάσταση ασθενών καθώς και στην γενικότερη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Τα τελευταία χρόνια οι προηγμένες τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας αποτελούν αντικείμενο όλο και περισσότερων κλινικών μελετών παρουσιάζοντας αρκετά θετικά ευρήματα.

Στο εργαστήριο του Φιλοκτήτη αξιοποιούνται εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας οι οποίες αναπτύσσονται στο πλαίσιο του έργου “REACT” (Virtual Reality Medical Rehabilitation, Εφαρμογές Εικονικής Πραγματικότητας στην Ιατρική Αποκατάσταση).

Το έργο REACT υλοποιείται με τη συνεργασία του Τμήματος Ιατρικής ΕΚΠΑ, με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον κ. Σεραφείμ Νανά, Καθηγητή Παθολογίας-Εντατικής Θεραπείας και Επιστημονικά Υπεύθυνο της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Φιλοκτήτης», και εταίρους τη NOUS VR και STRATIS Ε.Π.Ε. Το έργο λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ, και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ).

Blog

Πρόσφατα Νέα

Συνδρομή My Life

Συμπληρώστε τη φόρμα συνδρομής για να λαμβάνετε ΔΩΡΕΑΝ το περιοδικό My Life. Μετάβαση στη φόρμα

ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ Νewsletter