Main Menu

Δελτία Τύπου 2019

25/11/2019 - ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ: 4th EU-Arab World Summit 'A Strategic Partnership'

Ο Φιλοκτήτης συμμετείχε ως χορηγός στο 4th EU-Arab World Summit "A Strategic Partnership” η οποία έλαβε χώρα, στο Μέγαρο Μουσικής, στις 29-30 Οκτωβρίου 2019.

Πρόκειται για την Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αραβικής , ένα διεθνές φόρουμ οικονομικού και πολιτικού διαλόγου μεταξύ της ΕΕ και του αραβικού κόσμου. Από το 2016, όταν η σύνοδος κορυφής συγκροτήθηκε σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, στόχος ήταν να εντοπιστούν και να προωθηθούν τα κοινά συμφέροντα και τις αξίες των δύο περιοχών συλλογικά και να οριοθετήσουμε βασικούς τομείς προτεραιότητας για συνεργασία, λαμβάνοντας υπόψη τις περιφερειακές και παγκόσμιες προκλήσεις.

Η παγκόσμια διάσκεψη κορυφής ΕΕ-Αραβικών χωρών, που είναι το πρώτο φόρουμ που διεξήχθη σε ευρωπαϊκό έδαφος για να αναγνωρίσει την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ-Αραβίας σε περιόδους ταραχών για την παγκόσμια κοινότητα, διοργανώθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια με την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης , το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τον Αραβικό Σύνδεσμο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με βάση τη σημαντική επιτυχία των προηγούμενων συνόδων κορυφής, η 4η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής ΕΕ-Αράβων με τίτλο «Στρατηγική εταιρική σχέση» επικεντρώθηκε στην οικονομική συνεργασία και τις επενδύσεις, ιδίως στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, της επιστήμης, της τεχνολογίας και της υγειονομικής περίθαλψης.

Το όραμα της Συνόδου Κορυφής είναι να συνεχιστεί η χάραξη μιας βαθιάς και συνολικής σχέσης μεταξύ της ΕΕ και του Αραβικού Κόσμου, με βάση τα στέρεα θεμέλια των κοινών μας αξιών και τον σεβασμό της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς του άλλου.

 

25/11/2019 - ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ: 4th EU-Arab World Summit 'A Strategic Partnership'

 

25/11/2019 - ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ: 4th EU-Arab World Summit 'A Strategic Partnership'

 

25/11/2019 - ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ: 4th EU-Arab World Summit 'A Strategic Partnership'

22/11/2019 - ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ: Διάκριση για τον Υπεύθυνο του Τμήματος Νευροουρολογίας & Λειτουργικής Ουρολογίας

Μια σημαντική διάκριση στο χώρο της επιστημονικής ιατρικής κοινότητας έλαβε ο Υπεύθυνος του Τμήματος Νευροουρολογίας & Λειτουργικής Ουρολογίας του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ, κ. Διαμαντής Φλωράτος, FEBU, PhD, ο οποίος προτάθηκε και εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Τμήματος Ουροδυναμικής Νευροουρολογίας και Γυναικολογικής Ουρολογίας της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, στο πλαίσιο του 1ου Πανελληνίου Διατμηματικού Συνεδρίου της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ και ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Βησσαράκης, Ειδικός Ιατρός Αποκατάστασης και Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου συγχαίρει τον κ. Δ. Φλωράτο για την εκλογή του και εύχεται καλή σταδιοδρομία στο έργο του.

Στο Τμήμα Νευροουρολογίας & Λειτουργικής Ουρολογίας του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ διενεργείται από τον Δρ. Δ. Φλωράτο, ουροδυναμικός έλεγχος στα Εξωτερικά Ιατρεία του Κέντρου. Αποτελεί την απόλυτη εξέταση ελέγχου της λειτουργίας του κατώτερου ουροποιητικού, δηλαδή της ουροδόχου κύστης και του σφιγκτήρα της ουρήθρας. Στόχος της εξέτασης είναι να διευκρινιστεί η ακριβής αιτιολογία των συμπτωμάτων ούρησης του ασθενούς.

Ο πλήρης Ουροδυναμικός Έλεγχος ενδείκνυται σε ασθενείς με:

 • τραυματικές κακώσεις του νωτιαίου μυελού
 • σκλήρυνση κατά πλάκας
 • αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια
 • νόσο του Parkinson
 • ασθενείς έως 50 ετών που δεν ανταποκρίνονται στην φαρμακευτική θεραπεία
 • γυναίκες με σύνθετη ακράτεια προ της χειρουργικής επέμβασης
 • ασθενείς (ανδρικού πληθυσμού) με Σ.Κ.Ο. και σακχαρώδη διαβήτη με μεγάλο υπόλειμμα ούρων

 

22/11/2019 - ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ: Διάκριση για τον Υπεύθυνο του Τμήματος Νευροουρολογίας & Λειτουργικής Ουρολογίας

Από αριστερά: οι κύριοι Διαμαντής Φλωράτος, FEBU, PhD, Υπεύθυνος Τμήματος Νευροουρολογίας & Λειτουργικής Ουρολογίας ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ και Γεώργιος Βησσαράκης, Ειδικός Ιατρός Αποκατάστασης και Επιστημονικός Διευθυντής Φιλοκτήτη

07/11/2019 - ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΣΩ: Βράβευση αριστείας για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

 

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ απέσπασε το βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας “SALUS INDEX AWARDS 2019”, για τον άρτιο και σύγχρονο εξοπλισμό του και τις εντατικές του δράσεις σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Ο Όμιλος ΙΑΣΩ διακρίθηκε ανάμεσα στις υγιέστερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον τομέα Υγεία – Φάρμακο – Ομορφιά.

Η ετήσια συνάντηση επιχειρηματικής αριστείας “SALUS INDEX 2019” διοργανώθηκε από τον εκδοτικό οργανισμό New Times Publishing και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019, στο ξενοδοχείο Grande Bretagne Hotel Athens. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των φορέων του κλάδου της υγείας, πρόσωπα του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου καθώς επίσης και εκπρόσωποι των ΜΜΕ. Βραβεύτηκαν εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας και σημαίνουσες προσωπικότητες του ιατρικού κόσμου που διακρίθηκαν με τις επιστημονικές τους επιδόσεις. Οι διακρίσεις βασίστηκαν σε αυστηρά οικονομικά κριτήρια, μεταξύ των οποίων, η κερδοφορία, οι επενδύσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τα ερευνητικά προγράμματα.

Το βραβείο παρέλαβε η κα Χριστίνα Κοροβέση, Head of Marketing ΙΑΣΩ από τον κ. Θεόδωρο Γιαρμενίτη, Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχάνων και αντιπροσώπων καλλυντικών και αρωμάτων.

 

07/11/2019 - ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΣΩ: Βράβευση αριστείας για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

 

Πιστοποιημένο Σεμινάριο Water Specific Aquatic Therapy 10-14 Ιανουαρίου 2020

 

Η "Water Specific Therapy" ή Ειδική Θεραπεία στο νερό αποτελεί μέθοδο/προσέγγιση κινητικής επανεκπαίδευσης που πραγματοποιείται σε αισθητηριακά εμπλουτισμένο περιβάλλον στο νερό. Βασίζεται στην κινητική μάθηση και την πλαστικότητα του εγκεφάλου όπου σε συνδυασμό με την ομαλοποίηση του τόνου, την διευκόλυνση των ισορροπιστικών αντιδράσεων, της σταθεροποίησης του κορμού και το συντονισμό της μυϊκής δραστηριότητας δημιουργούνται λειτουργικές και στοχοκατευθυνόμενες δραστηριότητες. Η οργάνωση, σχεδίαση και εκτέλεση της WST βασίζεται στην ICF ( Διεθνές Σύστημα Ταξινόμησης Λειτουργικότητας, Αναπηρίας και Υγείας), σε επιστημονικά κλινικά δεδομένα, και στο Dynamic Systems Model (Μοντέλο Δυναμικών Συστημάτων).

Η WST περιλαμβάνει στοιχεία από τα δέκα σημεία της μεθόδου Halliwick και είναι μία στοχοκατευθυνόμενη πρόσεγγιση επίλυσης προβλημάτων σε ασθενείς με νευρολογικά και μυοσκελετικά προβλήματα, χρόνιες παθήσεις, σύνδρομα.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει παρουσιάσεις περιστατικών, βίντεο, ανάθεση εργασιών σε μικρά γκρουπ, καθοδήγηση από τους εισηγητές και βοηθούς σε θεωρητικά και πρακτικά ζητήματα (διαμόρφωση θεραπευτικού προγράμματος, κλινικός συλλογισμός, βιβλιογραφία). Το 50% του σεμιναρίου θα αφιερωθεί στην πρακτική άσκηση των συμμετεχόντων στις τεχνικές και σε διαχείριση ασθενών.

Σκοποί Σεμιναρίου:

 • Περιγραφή των αρχών μηχανικής ρευστών και φυσιολόγιας της WST
 • Συσχέτιση WST με την ICF
 • Αναγνωριση προβλημλατων ισορροπίας και ευστάθειας σε άτομα με κινητικά προβλήματα
 • Διαχείριση ασθενών στο νερό (χειρισμοί ,μεταφορές)
 • Διαμόρφωση θεραπευτικών προγραμματων
 • Εφαρμογή της αξιολόγησης WST-ICF στο νερό.
 • Εφαρμογή βασικών αρχών κλινιμετρικής και αξιολόγησης στην ξηρά.

 

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ
JOHAN LAMBECK PT,AT, SENIOR LECTURER IATF
ΕΥΘΥΜΙΑ ΒΑΓΕΝΑ CEP,AT,ASSISTANT LECTURER IATF

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Τηλ: 6948467145
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μοναδικές Διακρίσεις στα Healthcare Business Awards 2019

 

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ απέσπασε 4 βραβεία για το υψηλό επίπεδο της ιατρικής φροντίδας και των παρεχόμενων υπηρεσιών, για την επένδυση του σε νέες εγκαταστάσεις και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό καθώς και για την εταιρική του υπευθυνότητα. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, στον Πολυχώρο Λώλου, με παρουσία περισσότερων από 500 καλεσμένων.

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ έλαβε τo Gold βραβείο για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης "δίπλα σας", καλύπτοντας έμπρακτα τις ανάγκες υγείας των συνανθρώπων μας που χρειάζονται βοήθεια. Η κα Χριστίνα Ταμπουρέα, Chief Commercial Officer του Ομίλου ΙΑΣΩ παρέλαβε το βραβείο και δήλωσε ότι: «Ευχαριστούμε την κριτική επιτροπή. Σας ευχαριστούμε όλους για αυτό το τόσο σημαντικό και τιμητικό βραβείο. Όταν πριν από κάποια χρόνια, δημιουργήσαμε το «δίπλα σας», είχαμε ένα στόχο.. για ό,τι πιο πολύτιμο έχεις…και αυτό είναι η υγεία μας. Η υγεία η δική σας, των ασθενών μας, των συνανθρώπων μας, όλων εκείνων που μας έχουν ανάγκη. Όλοι εμείς, ο καθένας μόνος του, αλλά και όλοι οι οργανισμοί, πρέπει να βοηθούν για ένα καλύτερο μέλλον. Οι αξίες μας...λέξεις με νόημα: αξιοπρέπεια, υπευθυνότητα, αφοσίωση, φροντίδα, αγάπη, ευγένεια, σεβασμός και όλα αυτά με επαγγελματισμό. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους μας, το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήταν πάντα μέσα και έξω από τις κλινικές μας όπου χρειαζόντουσαν, τους γιατρούς μας που χωρίς εκείνους δεν θα είχαν γίνει δωρεάν χειρουργεία και χιλιάδες εξετάσεις και βεβαίως εκείνον που ήταν πάντα η κινητήριος δύναμη για όλα αυτά, τον Πρόεδρο του Ομίλου ΙΑΣΩ, τον κο. Γεώργιο Σταματίου».

Το ΙΑΣΩ διακρίθηκε στην κατηγορία της ανάπτυξης με Silver βραβείο για τις "Νο1 υπηρεσίες στην Ελλάδα". Η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, το Κέντρο Μαστού και το Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας είναι τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα διατηρώντας διαχρονικά το υψηλό επίπεδο της ιατρικής φροντίδας και των παρεχόμενων υπηρεσιών, που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικό τρόπο τεράστιο όγκο περιστατικών.

 

Το ΙΑΣΩ, Bronze βραβείο για την πολύτιμη συνεισφορά στην κοινωνία.

Το ΙΑΣΩ Παίδων απέσπασε το Bronze βραβείο, στην κατηγορία της καινοτομίας, για το Ορθοπαιδικό Κέντρο, το οποίο πρωτοπορεί με την επαναστατική θεραπεία για την επιμήκυνση των οστών σε παιδιά με ανισοσκελία, δίνοντας στους μικρούς μας ασθενείς πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες αιχμής και υπερσύγχρονα μηχανήματα.

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Ομίλου ΙΑΣΩ "δίπλα σας"

Από το 2015, το πρόγραμμα στηρίζει/συνεργάζεται με περισσότερους από 20 Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς και Συλλόγους και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 3.100 δωρεάν χειρουργεία, δωρεάν τοκετούς και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και επισκέψεις. Σε κάθε Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο Όμιλος ΙΑΣΩ ήταν δίπλα σας με 65 προσφορές και δράσεις και οργάνωσε πάνω από 75 ενημερωτικές ομιλίες για το ευρύ κοινό με θέματα που αφορούν την υγείας μας. Επιπλέον, είναι Official Health Partner σε σημαντικές διοργανώσεις που προάγουν τον αθλητισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΙΑΣΩ είναι Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, ενισχύοντας τις προσπάθειες του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας.

Το Health Daily και η Boussias Communications διοργάνωσαν για 4η χρονιά τα Healthcare Business Awards, όπου βραβεύτηκαν για μια ακόμα χρονιά, η επιστημονική και η επιχειρηματική αριστεία, η καινοτομία, οι βέλτιστες πρακτικές, οι επιτυχημένες συνέργειες αλλά και ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη στο χώρο της Υγείας.

 

Από αριστερά οι κ.κ.: Νάνσυ Χριστοπούλου, Head of Marketing ΙΑΣΩ Παίδων, Νικόλαος Μπρεδάκης, Γυναικολόγος – Χειρουργός Μαστού, Διευθυντής Α’ Κλινικής Μαστού ΙΑΣΩ, Χριστίνα Ταμπουρέα, Chief Commercial Officer Ομίλου ΙΑΣΩ, Δημήτριος Κωνσταντίνου, Παιδίατρος – Νεογνολόγος, Διευθυντής ΜΕΝΝ ΙΑΣΩ, Δημοσθένης Μπαλτάς, Γυναικολόγος – Χειρουργός Μαστού, Διευθυντής Α’ Κλινικής Μαστού ΙΑΣΩ, Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης, ΜD, PhD, Χειρουργός Μαστού, Διευθυντής Β’ Κλινικής Μαστού ΙΑΣΩ, Dr. Γεώργιος Σταματίου, Πρόεδρος Δ.Σ. Ομίλου ΙΑΣΩ, Δρ. Ευάγγελος Μαραγκουδάκης, M.D. ,Ογκολόγος – Ακτινοθεραπευτής, Διευθυντής Κέντρου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΙΑΣΩ, Δημήτρης Γροσομανίδης, MD, Χειρουργός Μαστού, Β’ Κλινική Μαστού ΙΑΣΩ, Χριστίνα Κοροβέση, Head of Marketing ΙΑΣΩ

Περισσότερα Άρθρα...

Blog

Πρόσφατα Νέα

Συνδρομή My Life

Συμπληρώστε τη φόρμα συνδρομής για να λαμβάνετε ΔΩΡΕΑΝ το περιοδικό My Life. Μετάβαση στη φόρμα

ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ Νewsletter