Δελτία Τύπου 2017

ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ: 5η Διεπιστημονική Εκπαιδευτική Ημερίδα «Η νέα τεχνολογία και πληροφορική στην Αποκατάσταση»

Για 5η συνεχή χρονιά διεξήχθη το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ η Διεπιστημονική Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα «Η νέα τεχνολογία και πληροφορική στην Αποκατάσταση» η οποία διοργανώνεται από το Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ και την Ελληνική Εταιρεία Εργοσπειρομετρίας, Άσκησης και Αποκατάστασης–ΕΛΕΡΓΑ.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν θέματα που αφορούν στις υποστηρικτικές τεχνολογίες και προσβασιμότητα, μοντέλα εικονικού ασθενή και η χρήση τους στην Αποκατάσταση, ρομποτικά εξωσκελετικά συστήματα, τηλεϊατρικές εφαρμογές καθώς και άλλα θέματα που εφαρμόζονται ή ερευνούνται με στόχο την επιστημονική κατάρτιση των συμμετεχόντων και αποδέκτη τον ασθενή που χρήζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκατάστασης με σύγχρονες θεραπευτικές τεχνολογικές παρεμβάσεις.

Ο Φιλοκτήτης, με επίκεντρο τον ασθενή, δίνει τη δυνατότητα ανάδειξης της τεχνολογίας-πληροφορικής στον ευαίσθητο χώρο της αποκατάστασης αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την αξία του επιστημονικού ανθρώπινου δυναμικού στην εξέλιξη της. Ο χώρος της ιατρικής και της υγειονομικής περίθαλψης βρίσκεται στο μέσο μιας ταχείας αλλαγής. Ιδανικά, το μέλλον της υγείας θα ισορροπήσει ανάμεσα σε καινοτόμες ιατρικές πρακτικές και τεχνολογίες και στην ανθρώπινη συμβολή. «Η τεχνολογία έχει γίνει ίσως ο μεγαλύτερος παράγοντας αλλαγής στο σύγχρονο κόσμο». Η εφαρμογή της εικονικής πραγματικότητας έχει φέρει επανάσταση στο χώρο της επιστήμης και της ιατρικής βελτιώνοντας θετικά πολλούς τομείς τους, έχοντας ως αποστολή τη δημιουργικότητα και τη συνεχή δοκιμή με στόχο να παραδώσει αποτελεσματικά συστήματα με πρωτοποριακή τεχνολογία για μια ολοκληρωμένη ιατρική επιστήμη.

Στην ημερίδα συμμετείχαν έγκριτοι επιστήμονες από το χώρο των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, της Αποκατάστασης και της Εμβιομηχανικής μεταξύ των οποίων: Γ. Κουρουπέτρογλου-Καθηγητής PhD, Διευθυντής Εργαστηρίου Φωνής και Προσβασιμότητας, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ΕΚΠΑ, Κ. Κουτσογιάννης-Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής PhD, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Ι. Βασιλειάδης- Παθολόγος - Εντατικολόγος MD PhD, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Ε. Μάγειρα- Παθολόγος - Εντατικολόγος MD PhD, Επίκουρη Καθηγήτρια, A’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, Ε. Μαρκάκη- Παθολόγος- Εντατικολόγος ΜD PhD, A’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός, Δ. Μπούμπας- Παθολόγος-Ρευματολόγος MD,PhD, Καθηγητής Παθολογίας, Ιατρική Σχολή,ΕΚΠΑ, Τρ. Ντόσκας- Νευρολόγος MD PhD, Συντονιστής Διευθυντής Νευρολογικής Κλινικής ΝΝΑ, Α. Πρεκατές- Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος, MD PhD, Διευθυντής Μ.Ε.Θ. Γ.Ν.Π. «ΤΖΑΝΕΙΟ», Χ. Χαρίτος- Καρδιοχειρουργός ΜD PhD, Συντονιστής Διευθυντής Κλινικής Καρδιάς, Αγγείων, Θώρακος Γ.Ν.Α «Ευαγγελισμός», Κ. Βίλλιας- Χειρουργός MD PhD, Υποδιευθυντής ΝΙΜΤΣ, Σ. Γεωργοπούλου- Καθηγήτρια, Τεχνολογίας Ομιλίας, Φωνής &Επαυξητικής Εναλλακτικής Επικοινωνίας PhD, Τμήμα Λογοθεραπείας, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Ν. Λεβεντάκης- Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ MSc, Product Designer, Εκπαιδευτικός Τεχνολογίας, Λ. Καρατζάνος- Εργοφυσιολόγος-Κλινικός Εργοφυσιολόγος MSc PhD, Εργαστήριο Κλινικής Εργοσπιρομετρίας Άσκησης & Αποκατάστασης, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Μ. Σγάντζος- Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης MD PhD, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, κ.α.

 

31η Μαΐου 2017, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σκλήρυνσης κατά πλάκας

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά πλάκας, το Κέντρο Αποκατάστασης-Αποθεραπείας ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ προσφέρει Δωρεάν φυσιατρική εκτίμηση, 5 Δωρεάν συνεδρίες φυσικοθεραπείας και 5 συνεδρίες υδροθεραπείας σε άτομα που πάσχουν από Σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η προσφορά ισχύει για επικοινωνία που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν από τις 08.00 έως τις 15.00 και να προγραμματίσουν το ραντεβού τους στο τηλέφωνο 210 66 70 525

Διάρκεια υλοποίησης προγράμματος: έως και 30 Ιουνίου 2017

Επίσκεψη 20 αμερικανών φοιτητών του Κολεγίου West Chester στις εγκαταστάσεις του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ

Οι φοιτητές επισκέφθηκαν την Ελλάδα στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής και επισκέφθηκαν δομές που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας - αποκατάστασης. Στο πλαίσιο της ξενάγησης παρουσιάστηκαν οι εγκαταστάσεις και ο τεχνολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιεί ο ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ. Ακολούθησε παρουσίαση του Κέντρου από τον Επιστημονικό Διευθυντή κ. Γεώργιο Βησσαράκη – Ειδικό Ιατρό Αποκατάστασης και συζήτηση για τα πρωτόκολλα θεραπειών καθώς και την προσέγγιση του ασθενή από την Διεπιστημονική Ομάδα Αποκατάστασης του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ.

 

 

ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ: 5η Διεπιστημονική Εκπαιδευτική Ημερίδα «Η νέα τεχνολογία και πληροφορική στην Αποκατάσταση»

Η 5η Διεπιστημονική Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα «Η νέα τεχνολογία και πληροφορική στην Αποκατάσταση» διοργανώνεται από το Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ και την Ελληνική Εταιρεία Εργοσπειρομετρίας, Άσκησης και Αποκατάστασης το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν θέματα όπως: υποστηρικτικές τεχνολογίες και προσβασιμότητα, μοντέλα εικονικού ασθενή και η χρήση τους στην Αποκατάσταση, ρομποτικά εξωσκελετικά συστήματα, τηλειατρικές εφαρμογές καθώς και άλλα θέματα που εφαρμόζονται ή ερευνούνται με στόχο την επιστημονική κατάρτιση των συμμετεχόντων και αποδέκτη τον ασθενή που χρήζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκατάστασης με σύγχρονες θεραπευτικές τεχνολογικές παρεμβάσεις.

Συμμετοχή του Ιατρού  Αποκατάστασης του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ κ. Παναγιώτη Καραγκούνη στο 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης

Συμμετοχή του Ιατρού Αποκατάστασης του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ κ. Παναγιώτη Καραγκούνη στο 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης με θέμα «Η επίδραση του Διακρανιακού Ηλεκτρικού Ερεθισμού –tDCS σε ασθενείς με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και αφασία».

 

Παναγιώτης Καραγκούνης
Παναγιώτης Καραγκούνης

Περισσότερα Άρθρα...

Blog

Πρόσφατα Νέα

Συνδρομή My Life

Συμπληρώστε τη φόρμα συνδρομής για να λαμβάνετε ΔΩΡΕΑΝ το περιοδικό My Life. Μετάβαση στη φόρμα 

ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ Νewsletter


Με την περιήγησή σας στο filoktitis.com.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.