Δελτία Τύπου 2016

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ αγκαλιάζει τους Ολυμπιονίκες

O Φιλοκτήτης, το ΙΑΣΩ, το ΙΑΣΩ Παίδων και το ΙΑΣΩ General προχώρησαν σε συμφωνία συνεργασίας με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, προσφέροντας μοναδικά προνόμια υγείας σε όλους τους Ολυμπιονίκες καθώς και τα στελέχη του Συλλόγου.

Χορηγεία ασθενοφόρου στον Ποδηλατικό Όμιλο Κορωπίου

Το κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης Φιλοκτήτης χορήγησε ασθενοφόρο στον ποδηλατικό αγώνα του Αθλητικού Ποδηλατικού Ομίλου Κορωπίου την Κυριακή 13 Νοεμβρίου. Ο αγώνας διεξήχθη στο Δασάκι του Καρελλά και το ασθενοφόρο διασφάλισε την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Το Δ.Σ. του αθλητικού ομίλου εξέδωσε επιστολή με την οποία ευχαρίστησε το κέντρο του Φιλοκτήτη γι αυτήν τη προσφορά και θα συνεχίσει να υποστηρίζει έμπρακτα με κάθε τρόπο το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει σε τόσες δύσκολες ημέρες για τον τόπο μας και γιατί όχι να υπάρξει μια άμεση συνεργασία στο μέλλον.

 

 

 

  • KTZ_0061
  • KTZ_1019
  • KTZ_1023

Σύναψη συμφωνίας μεταξύ του Κέντρου Aποθεραπείας & Aποκατάστασης Φιλοκτήτης και του Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ του Κέντρου Aποθεραπείας & Aποκατάστασης Φιλοκτήτης και του Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ. Η συνεργασία αυτή καλύπτει τους εξής τομείς: Προώθηση επιστημονικής συνεργασίας, ανάπτυξη σχέσεων, κοινή διοργάνωση επιστημονικών ημερίδων, κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, συμβουλευτικές-επιστημονικές υπηρεσίες και μελέτες, κοινή συμμετοχή σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα (ευρωπαϊκά-εθνικά-διεθνή) και ανταλλαγή πληροφοριών, εφαρμογών και τεχνογνωσίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Δημοσίευση του Κέντρου Έρευνας Λοιμώξεων για την Αερόβια κολπίτιδα στο επιστημονικό περιοδικό European Journal of Clinical Microbiology and Infectious Diseases

Η αερόβια κολπίτιδα είναι μια κλινική οντότητα η οποία ορίστηκε στις αρχές του 2000, αλλά μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να είναι υποδιαγνωσμένη και υποεκτιμημένη. Είναι λοίμωξη η οποία χαρακτηρίζεται από διαταραχή της φυσιολογικής χλωρίδας του κόλπου και σημαντική ανάπτυξη αερόβιων βακτηρίων στην καλλιέργεια του κολπικού επιχρίσματος.

Παγκόσμια Ημέρα Εργοθεραπείας - 27 Οκτώβριου 2016

Η Παγκόσμια Ημέρα Εργοθεραπείας (World Occupational Therapy Day) εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργοθεραπευτών (World Federation of Occupational Therapists). Στόχος είναι η ενημέρωση για το επάγγελμα του εργοθεραπευτή, σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

H εργοθεραπεία (σύνθετος όρος εκ των έργο + θεραπεία) είναι η θεραπεία μιας διαταραχής μέσω σωματικού έργου.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργοθεραπευτών (WFOT) αρέχει τον ακόλουθο ορισμό της Εργοθεραπείας: «Η Εργοθεραπεία ως επιστήμη ασχολείται με την προώθηση της υγείας και της ευημερίας μέσω της εμπλοκής στο έργο».

Οι εργοθεραπευτές εργάζονται με άτομα που πάσχουν από φυσικές (σωματικές), νευρολογικές, ψυχικές, αναπτυξιακές ή/και συναισθηματικές διαταραχές, χρησιμοποιώντας θεραπείες οι οποίες αναπτύσσουν, ανακτούν ή διατηρούν τις δραστηριότητες καθημερινής ζωής των ατόμων.

Η εργοθεραπεία βοηθά τα άτομα όχι μόνο να βελτιώσουν τις βασικές κινητικές λειτουργίες τους και τις ικανότητες συλλογιστικής τους, αλλά επίσης να αντισταθμίσουν τη μόνιμη απώλεια της εκάστοτε λειτουργίας.

Ο απώτερος στόχος της είναι να βοηθήσει τα άτομα να έχουν ανεξάρτητη, παραγωγική και ικανοποιητική ζωή. Επιπλέον, οι εργοθεραπευτές ολοένα και περισσότερο ασχολούνται με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των κοινωνικών, πολιτικών και περιβαλλοντικών παραγόντων που συμβάλλουν στον αποκλεισμό και τη στέρηση έργου.

Περισσότερα Άρθρα...

Blog

Πρόσφατα Νέα

Συνδρομή My Life

Συμπληρώστε τη φόρμα συνδρομής για να λαμβάνετε ΔΩΡΕΑΝ το περιοδικό My Life. Μετάβαση στη φόρμα 

ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ Νewsletter


Με την περιήγησή σας στο filoktitis.com.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.