Ο Φιλοκτήτης 4kids υποστηρίζει παιδιά και εφήβους με θεραπευτικά προγράμματα εκπαίδευσης και αποκατάστασης.

Από τον παιδικό μας εξοπλισμό μέχρι τους έμπειρους ειδικούς, ο ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ προσφέρει μια φιλική προσέγγιση στην παιδιατρική αποκατάσταση εξωτερικών ασθενών, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών για παιδιά.

Προσαρμόζουμε τη φροντίδα μας και την προσέγγισή μας στις ανάγκες κάθε παιδιού καθώς αλλάζουν οι ικανότητες και οι προτεραιότητες. Η ομάδα στελεχώνεται από φυσίατρο, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, υδροθεραπευτές και λοιπές ειδικότητες.

Οι εγκαταστάσεις του Κέντρου προσφέρουν ένα φιλόξενο, άνετο εσωτερικό αλλά και εξωτερικό περιβάλλον για παιδιά.

Εξειδικευμένες Θεραπείες

Image

ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η υδροθεραπεία σε παιδιά παρέχει την δυνατότητα βάδισης και εκτέλεσης δραστηριοτήτων σε προσαρμοσμένο δάπεδο ανάλογα με το ύψος του παιδιού (από 50 εκ έως 1.50 μέτρα).

Επίσης, με την βοήθεια της άνωσης και των αισθητηριακών ιδιοτήτων του νερού το παιδί έχει την ευκαιρία να κινηθεί ελευθέρα χωρίς την χρήση βοηθημάτων να εξασκήσει και να ενεργοποιήσει λειτουργικά το μυϊκό και αισθητηριακό σύστημα.

Η διαδικασία πραγματοποιείται μέσα από παιγνιώδεις ασκήσεις και την εκμάθηση της προσαρμοστικότητας

στο νερό. Η θεραπεία είναι βασισμένη στις Αρχές της Halliwick και της Εξειδικευμένης Θεραπείας στο Νερό (WST).

Το κέντρο μας παρέχει τις υπηρεσίες βασισμένες σε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα.

LOKOMAT

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ & ΝΕΥΡΟΠΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σε παιδιά με κινητικά και νευρολογικά ελλείματα η χρήση του Ρομποτικού βάδισης Lokomat έχει τεκμηριωμένες αποδείξεις πως βοηθά να βελτιωθούν τομείς όπως η ταχύτητα βάδισης και η αντοχή που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την συμμετοχή σε δραστηριότητες και τις καθημερινές δραστηριότητες ζωής (ΔΚΖ) του παιδιού.

Συγκεκριμένα βάσει ερευνών μετά από υποβοηθούμενη ρομποτική βάδιση σε παιδιά με Εγκεφαλική Παράλυση βελτιώθηκε η μυϊκής ισχύς των κάτω άκρων , το μήκος βηματισμού, η αντοχή και η κλίμακα αδρής κινητικής λειτουργίας (GMFM).

Η συμμετοχή του παιδιού πραγματοποιείται μέσα από ένα ελεγχόμενο περιβάλλον που παρέχει ερεθίσματα που είναι στοχοκατευθυνόμενα με την μορφή παιχνιδιού (Cherni et al 2022) βασιζόμενοι πάντα στα αναπτυξιακά ορόσημα της κάθε ηλικίας.

Image
exopulse mollii suite

Exopulse Mollii Suit

Tο Exopulse Suit είναι μια προσωπική βοηθητική ιατρική συσκευή που μειώνει τα τυπικά συμπτώματα που σχετίζονται με νευρολογικές παθήσεις.

Προορίζεται για τη μείωση της σπαστικότητας, την αδύναμη μυϊκή ενεργοποίηση και τη σχετική ανακούφιση από τον πόνο, κ.α.

Κορυφαία Τεχνογνωσία

Διεπιστημονική ομάδα ειδικών σχεδιάζει το σχέδιο θεραπείας κάθε ασθενή

Η διεπιστημονική ομάδα του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ περιλαμβάνει έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας, εστιασμένους στις ανάγκες του κάθε ασθενή. Ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα ή πολυπλοκότητα του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζετε, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι λαμβάνετε την πιο εξειδικευμένη φροντίδα.

Image

Ότι καλύτερο έχω συναντήσει!!!!
Είναι όλοι τους εξαιρετικοί θεραπευτές!!!!!
Δίνουν και την ψυχή του για τους ασθενείς!!!!

Στόχος μας η εφαρμογή πλάνου θεραπείας που εξασφαλίζει να νιώσετε ξανά όπως θέλετε και να επιστρέψετε στη ζωή σας με όσο το δυνατόν περισσότερη ανεξαρτησία και αυτοπεποίθηση.

Κάντε το επόμενο βήμα

Πληροφορίες για Εισαγωγή

Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε κατόπιν σύστασης του περιστατικού σας για εσωτερική νοσηλεία ή ως εξωτερικός ασθενής.

ενημερωθείτε για τον προγραμματισμό σας

Όσο είστε στο Κέντρο

Σε μια ενότητα σας έχουμε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για τη διαμονή σας στο Φιλοκτήτη.

προετοιμάστε την επίσκεψη σας

Κάλυψη Ασφαλιστικού Φορέα

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για το τι απαιτείται απο συμβεβλημένους ασφαλιστικούς φορείς πριν την εισαγωγή ασθενή ή την ένταξη ως εξωτερικός ασθενής.  

ενημερωθείτε αναλυτικά
Image
Image

Πεύκων & Πεισιστράτου, 19441 Καρελλάς Κορωπί Αττικής