Η ομάδα μας
Βησσαράκης Γεώργιος, MD Νανάς ΣεραφείμΚαραγκούνης Παναγιώτης, MDΚαλλονιάτης Θεόδωρος Τασούλης Αθανάσιος Σαφούρης ΑπόστολοςΚαλόγερα Έλενα, MDΛιοζίδου ΑθανασίαΒαγενά Ευθυμία

Δρ. Γιώργος ΒησσαράκηςO Δρ. Γιώργος Βησσαράκης είναι Φυσίατρος με εξειδίκευση καθώς και κλινική και ερευνητική εμπειρία στην αντιμετώπιση του χρόνιου μυοσκελετικού πόνου, των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, στην ορθοπαιδική και νευρολογική αποκατάσταση καθώς και στην αθλητιατρική τραυματολογία.

Έχει μετεκπαιδευτεί στο τμήμα Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης του Royal National Orthopaedic Hospital (Λονδίνο, Αγγλία), το τμήμα Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού (National Spinal Injury Centre) του Stoke Mandeville Hospital (Aylesbury, Αγγλία), το τμήμα Ιατρικής Αποκατάστασης Βρετανικού Υπουργείου Αμύνης (Headley Court, Epsom, Αγγλία) και την Μονάδα Φυσικής Αποκατάστασης Αναπήρων (Queen Elizabeth National Spinal Injuries Unit) του Southern General Hospital (Γλασκώβη, Σκωτία).

Έχει εργαστεί ως έμμισθος επιμελητής στο τμήμα Ιατρικής Αποκατάστασης και αθλητικών κακώσεων του Royal National Orthopaedic Hospital και στη μονάδα νευρολογικής αποκατάστασης του Wellington Hospital του Λονδίνου, ως διευθυντής του τμήματος φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης της Ευρωκλινικής Αθηνών, ως προϊστάμενος του ιατρικού τμήματος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ως Διευθυντής του τμήματος Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη διαλειμματική οσφυϊκή αποσυμπίεση στην αντιμετώπιση παθήσεων της αυχενικής και οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, τη διερεύνηση της δράσης των κανναβιοειδών στη θεραπεία της σπαστικότητας και του χρόνιου πόνου σε ασθενείς με κακώσεις του βραχιονίου πλέγματος και του νωτιαίου μυελού, την αντιμετώπιση της σπαστικότητας σε ασθενείς με μυϊκή υπερτονία ή σπαστική παράλυση λόγω βλάβης του κεντρικού κινητικού νευρώνα (αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, σκλήρυνση κατά πλάκας και εγκεφαλική παράλυση) και την κλινική ηλεκτρονευρομυογραφία.

Έχει επίσης ερευνήσει τη χρήση της μεθόδου Bier's blocks για τη θεραπεία της αντανακλαστικής συμπαθητικής δυστροφίας (αλγοδυστροφίας) και της χρόνιας καυσαλγίας (σε συνεργασία με το τμήμα αποκατάστασης του Royal National Orthopaedic Hospital, University College London). Σαν αποτέλεσμα έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Είναι μέλος της Παγκόσμιας Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, της Παγκόσμιας Ένωσης Τραυματικών Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητιατρικής, της Αμερικανικής Εταιρείας Ηλεκτροδιαγνωστικής Ιατρικής, του Αμερικανικού Κολέγιου Αθλητιατρικής, της Βρετανικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, του Βρετανικού Ινστιτούτου Μυοσκελετικής Ιατρικής, της Βρετανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης και της Αθλητιατρικής Εταιρείας Ελλάδος.

Είναι στέλεχος και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Πανελληνίου Δικτύου Παθήσεων Σπονδυλικής Στήλης (Back Care network) και Επιστημονικός Διευθυντής του κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Φιλοκτήτης.

Νανάς Σεραφείμ Ο καθηγητής κ. Σεραφείμ Νανάς γεννήθηκε το έτος 1953 στην Αγναντερή Λαρίσης. Αποφοίτησε από το Α' Γυμνάσιο Αρρένων Λαρίσης και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) το έτος 1971. Εκτέλεσε την υπηρεσία υπαίθρου κατά τα έτη 1978 - 1979 και στη συνέχεια το έτος 1984 απέκτησε την ειδικότητα της Παθολογίας από τη Θεραπευτική κλινική του Νοσοκομείου "Αλεξάνδρα".

Από τον Οκτώβριο του 1984 έως το 1993 ήταν Υπεύθυνος Μονάδος Εντατικής Θεραπείας "Θεραπευτικής Πανεπιστημιακής Κλινικής" Νοσοκομείο "Αλεξάνδρα" .

Το έτος 1988 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο ΕΚΠΑ με θέμα "Αιφνίδιος θάνατος". Μετεκπαιδεύτηκε στο Northwestern University (Chicago USA) και στο McGill University (Montreal Canada) επί τετραετία. Είναι μέλος ΔΕΠ ιατρικής Σχολής Αθηνών ΕΚΠΑ από το 1993. Καθηγητής Παθολογίας και Εντατικής Θεραπείας από το 2012.

Το 1996 ανέπτυξε εργαστήριο Κλινικής Εργοσπιρομετρίας και Καρδιοαναπνευστικής Αποκατάστασης στο Ευγενίδιο Θεραπευτήριο και ήταν επιστημονικός υπεύθυνος έως 2014 με σημαντική ερευνητική δραστηριότητα.

To 2008 έλαβε βραβείο κλινικού ερευνητού από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας, Award: Award clinical research – ESICM - Stoutenbeek Award 2008.

Από το 2013 είναι υπεύθυνος της Μονάδος Ειδικής Νοσηλείας του ΚΑΑ Φιλοκτήτης.

Από το 2016 Διευθυντής διετούς (Master) προγράμματος Αποκατάστασης με τον τίτλο «Κλινική Εργοσπιρομετρία, Άσκηση & Αποκατάσταση» και με τρεις κατευθύνσεις 1. Κλινική Εργοσπιρομετρία και Καρδιοαναπνευστική Αποκατάσταση 2. Σύνδρομο μετά νοσηλεία στη ΜΕΘ 3. Σύγχρονη τεχνολογία και Πληροφορική στην Αποκατάσταση.

Τα τελευταία 20 χρόνια ασχολείται κλινικά και ερευνητικά με την αποκατάσταση ασθενών μετά την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς και την αποκατάσταση καρδιοπαθών και μεταμοσχευμένων καρδιάς ασθενών. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρώτος πρόεδρος της διεπιστημονικής εταιρείας ΕΛΕΕΡΓΑ (Ελληνική Εταιρεία Εργοσπιρομετρίας Άσκησης και Αποκατάστασης) με κύριο αντικείμενο την Αποκατάσταση.

Παράλληλα είναι ενεργό μέλος του ευρωπαϊκού φόρουμ "Πρώιμη κινητοποίηση και αποκατάσταση" ("European forum for early mobilization and Rehabilitation") και ως πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής τον Νοέμβριο του 2014 οργάνωσε στην Αθήνα την δεύτερη διεθνή συνάντηση-συνέδριο του forum με συμμετοχή ομιλητών και συμμετεχόντων από όλο τον κόσμο.

Μίλησε ακόμη ως προσκεκλημένος ομιλητής στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποκατάστασης στο Βερολίνο 2015 για την αποκατάσταση των ασθενών μετά από νοσηλεία στην Εντατική Θεραπεία.

Σε κοινωνικό επίπεδο δραστηριοποιείται σε διάφορους φορείς και συλλόγους με κύριο αντικείμενο την ποιότητα ζωής βαρέως πασχόντων ασθενών σε συνάφεια με θέματα βιοηθικής τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Είναι μέλος της επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και της Πατριαρχικής Οικουμενικής Επιτροπής επί των Θεμάτων Βιοηθικής.

Η συγγραφική του δραστηριότητα συνοψίζεται σε περισσότερες από 250 δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, με Η index 37, και παραθέσεις περισσότερες των 5000.

Ο κ. Σεραφείμ Νανάς είναι παντρεμένος με την ιατρό – ειδικό παθολόγο κα Μαρίνα Μανδηλαρά με την οποία έχει αποκτήσει πέντε κόρες.

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα:
http://users.uoa.gr/~serafimnanas, https://www.researchgate.net/profile/Serafim_Nanas

Δρ. Παναγιώτης ΚαραγκούνηςO Δρ. Παναγιώτης Καραγκούνης είναι Φυσίατρος με εξειδίκευση, κλινική και ερευνητική εμπειρία στην αντιμετώπιση του οξέος και χρόνιου μυοσκελετικού πόνου, των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, στην ορθοπαιδική και νευρολογική αποκατάσταση, στην αθλητιατρική τραυματολογία και νοσολογία, καθώς και στην υπερηχογραφική αξιολόγηση του μυοσκελετικού συστήματος. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην πραγματοποίηση εγχύσεων (φαρμακευτικών ουσιών και εγχύσεων βουτουλινικής τοξίνης) υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση, καθώς και στο βελονισμό και στη μεσοθεραπεία/προλοθεραπεία.

Ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στο ΓΝ ΚΑΤ, ενώ έχει μετεκπαιδευτεί στη Μασσαλία (Γαλλία) στη ανάλυση και αντιμετώπιση των διαταραχών στάσης και βάδισης και στην Άγκυρα (Τουρκία) στον υπέρηχο για τη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση των παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος. Είναι κάτοχος, με βαθμό "Άριστα", μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εξειδίκευση στην Αθλητιατρική, όπου και έλαβε αντίστοιχα υποτροφίες από το Ωνάσειο Ίδρυμα και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

Είναι μέλος της ιατρικής ομάδας της Ελληνικής ομοσπονδίας Taekwondo και Ελληνικής ομοσπονδίας Judo, ενώ διετέλεσε έμμισθος ιατρός του ομίλου Alpha Bank και της ιατρικής ομάδας της γυναικείας ομάδας καλαθοσφαίρισης του Αθηναϊκού. Έχει συγγράψει μεγάλο αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά και προφορικών και αναρτημένων ανακοινώσεων σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, όπου τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην αντιμετώπιση της σπαστικότητας σε περιπτώσεις εγκεφαλικής παράλυσης, κακώσεις νωτιαίου μυελού και σε αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, στις οξείες και χρόνιες ασκησιογενείς καρδιοαγγειακές προσαρμογές, στη χρήση συμπληρωματικών θεραπευτικών μεθόδων (βελονισμός, μεσοθεραπεία, προλοθεραπεία) για τη μείωση του μυοσκελετικού άλγους, στη χρησιμότητα της υπερηχογραφικής καθοδήγησης για την πραγματοποίηση εγχύσεων, στο πελματογράφημα για την αξιολόγηση παθήσεων του άκρου ποδός, καθώς και στην αξιολόγηση των εμβιομηχανικών παραμέτρων προς αποφυγή αθλητικών τραυματισμών.

Είναι μέλος της Παγκόσμιας Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, της Ελληνικής Εταιρείας Αλγολογίας και της Αθλητιατρικής Εταιρείας Ελλάδος. Είναι μέλος της ιατρικής ομάδας του κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Φιλοκτήτης από το 2014.

O Θεόδωρος Καλλονιάτης είναι Ειδικός Παθολόγος.

Ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στην Α’ Παθολογική Κλινική Γ.Ν.Α. « ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» με αρμοδιότητες στο Τακτικό Εξωτερικό Παθολογικό της Κλινικής, την Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στην Β’ Καρδιολογική Κλινική και στην Μονάδα Εμφραγμάτων και στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Μεταβολισμού.

Έχει συμμετάσχει σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις και εργασίες.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Τασούλης Αθανάσιος O καρδιολόγος Αθανάσιος Τασούλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Αποφοίτησε από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο και το αντίστοιχο Λύκειο των Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1996-2002) και διετέλεσε υπότροφος του Πανεπιστημίου Αθηνών καθόλα τα έτη σπουδών του (υποτροφία επιδόσεως του κληροδοτήματος Αντωνίου Παπαδάκη). Είναι έγγαμος με την Ιατρό Τριποδάκη Έλλη – Σοφία και πατέρας τριών παιδιών.

Ολοκλήρωσε την ειδικότητά της Καρδιολογίας στη Θεραπευτική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών - ΓΝ. ‘’Αλεξάνδρα’’ υπηρετώντας 24 μήνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ταυτόχρονα ως Συντονιστής μεταμοσχεύσεων στο ως άνω νοσοκομείο. Είναι κάτοχος, με βαθμό "Άριστα", Διδακτορικού τίτλου σπουδών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα: «Αναπνευστική ενόρμηση σε συσχέτιση με τη βαρύτητα της καρδιακής ανεπάρκειας και την ικανότητα για άσκηση σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια» η οποία εκπονήθηκε στην Ά Κλινική Εντατικής Θεραπείας.

Την τελευταία πενταετία ασχολείται κλινικά και ερευνητικά με την αποκατάσταση μετά την νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, την καρδιοαναπνευστική αποκατάσταση, την καρδιοαναπνευστική δοκιμασία κόπωσης και την υπερηχογραφική αξιολόγηση του καρδιαγγειακού συστήματος.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Εργοσπιρομετρίας του Ευγενιδίου Θεραπευτηρίου της Ά Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2003 με σημαντική εμπειρία στην διεξαγωγή και ερμηνεία καρδιοαναπνευστικών δοκιμασιών κοπώσεως και την συνταγογράφηση άσκησης σε προγράμματα αποκατάστασης με έμφαση σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια .

Είναι Ιδρυτικό μέλος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου - Επιτροπής εκπαίδευσης της «Ελληνικής Εταιρίας Εργοσπιρομετρίας, Άσκησης και Αποκατάστασης» και ενεργό μέλος του ευρωπαϊκού φόρουμ " Πρώιμη κινητοποίηση και αποκατάσταση" "European forum for early mobilization and Rehabilitation". Έχει συμμετέχει στην οργάνωση συνεδρίων με θέμα άσκηση και την αποκατάσταση στην Κομοτηνή , την Κύπρο και την Αθήνα.

Δραστηριοποιείται σε Ιατρικές αποστολές στην υποσαχάρια Αφρική με την μη κυβερνητική οργάνωση «Κέντρο Διεθνούς Συνεργασίας και Αλληλεγύης»

Έχει συγγράψει αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων σε διεθνή (24 πλήρεις εργασίες) και ελληνικά περιοδικά (4 πλήρεις εργασίες) με 369 παραθέσεις και έχει συμμετέχει σε μεγάλο αριθμό προφορικών και αναρτημένων ανακοινώσεων σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια (άνω των 140). Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην καρδιοαναπνευστική αποκατάσταση, στην καρδιοαναπνευστική δοκιμασία κοπώσεως και τις επιδράσεις της άσκησης, στην καρδιακή ανεπάρκεια, στην μικροκυκλοφορία, στην νοσηλεία ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο Σαφούρης Απόστολος είναι Νευρολόγος με εξειδίκευση στα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια.

Ολοκλήρωσε τις ιατρικές σπουδές στη Θεσσαλονίκη και ειδικεύθηκε στη Νευρολογία στη Θεσσαλονίκη και τις Βρυξέλλες. Υπότροφος της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας το 2009. Εργάστηκε στις Βρυξέλλες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Brugmann ως επιμελητής της Μονάδας Εγκεφαλικών και Νευρολογικής Αποκατάστασης (2013-2015). Από το Μάρτιο του 2015 εργάζεται ως επιμελητής της Μονάδας Εγκεφαλικών του Ιδιωτικού Θεραπευτηρίου Μετροπόλιταν.

Έλαβε το δίπλωμα Diplôme Interuniversitaire en Pathologie Neurovasculaire μετά από διετή παρακολούθηση σεμιναρίων στο Παρίσι, δίμηνη κλινική εκπαίδευση στη Μονάδα Εγκεφαλικών του Νευρολογικού νοσοκομείου της Λυών, μηνιαία κλινική εκπαίδευση στο υπερηχογράφημα καρωτιδων και σπονδυλικών αρτηριών και στο διακρανιακό ντόπλερ στο κεντρικό νοσοκομείο της Λιλ και μετά από γραπτές εξετάσεις και παρουσίαση διπλωματικής εργασίας η οποία αργότερα δημοσιεύτηκε.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια, τις θεραπείες οξείας φάσης και τη νευροϋπερηχογραφία. Είναι επιστημονικός συνεργάτης της Β’ Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αττικόν. Έχει 25 δημοσιεύσεις στο Pubmed. Είναι reviewer σε 10 διεθνή περιοδικά, ανάμεσα στα οποία και το Stroke.

Είναιμέλοςτου European Stroke Organization, της Ελληνικής Εταιρείας Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων και του Belgian Stroke Council. Υπήρξε ερευνητής σε κλινικές μελέτες φάσης 3 (RESPECT-ESUS) και φάσης 4 (AEGEAN) και έχει διατελέσει μέλος του scientificadvisoryboardνεώτερων αντιπηκτικών.

kalogeraΗ Έλενα Καλόγερα, Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτηκε στην Ψυχιατρική στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. 

Είναι Επιστημονική Συνεργάτης του Ιατρείου Ψυχικής Υγείας Γυναικών της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Είναι καταξιωμένη Ψυχίατρος στην ψυχοφαρμακολογία και στη ψυχοθεραπεία.

Έχει μεγάλη εμπειρία στην διαπροσωπική επικοινωνία, στη δημιουργία θεραπευτικής σχέσης εμπιστοσύνης και στη συνεργασία με ανθρώπους  που έρχονται αντιμέτωποι με τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής, είτε είναι φυσικής (βιολογικής), είτε ψυχολογικής, είτε κοινωνικής προέλευσης. Έχει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση και αντιμετώπιση καταστάσεων όπως οι κρίσεις πανικού, το στρες, το άγχος, οι φοβίες, η κατάθλιψη, η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, διαταραχές ύπνου, οι νευρώσεις, οι ψυχώσεις, ψυχοσωματικές ασθένειες, διαταραχές διαπροσωπικών σχέσεων, εξαρτήσεις από αλκοόλ , διαταραχές μετατραυματικού στρες, προβλήματα προσαρμογής σε νέες καταστάσεις, διαταραχές σεξουαλικότητας.

Είναι πιστοποιημένη EMDR -Trauma Therapist: (Eye Movement Desensitization and Reprocesing) όρος που αποδίδεται στα Ελληνικά ως «απευαισθητοποίηση και αναπροσαρμογή μέσω οφθαλμικών κινήσεων». Η θεραπεία στοχεύει στην  επεξεργασία παρελθοντικών  τραυματικών βιωμάτων, στη διαταραχή  μετατραυματικού στρες, στις φοβίες , στις κρίσεις πανικού, στις αγχώδεις διαταραχές, στην κατάθλιψη, στις εξαρτήσεις, στην ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή αλλά και σε περιπτώσεις χρόνιου πόνου η σωματικών ασθενειών για την αντιμετώπιση των ψυχολογικών τους επιπτώσεων.

Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο στη Διαχείριση Κρίσεων, Επειγουσών Καταστάσεων και Μαζικών Καταστροφών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι μέλος του κλάδου Ψυχικής Υγείας Γυναικών της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα – Ηριδανού 16-18 και είναι διαθέσιμη κατόπιν ραντεβού.

Η Αθανασία Γ. Λιοζίδου, B.Psych, M.Psych., M.P.H.c σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε το 2006 επί της κατεύθυνσης της Κοινωνικής  & Κλινικής Ψυχολογίας. Το 2012 απέκτησε το Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών της Κλινικής Νευροψυχολογίας από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και από το UniversityofTexasHealthScienceCenter στο Χιούστον των Η.Π.Α. Το 2015 έγινε δεκτή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών για τη Δημόσια Υγεία (Χρόνια Νοσήματα και Συμπεριφορές Υγείας) της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Έχει μετεκπαιδευθεί στο Department of Physical Medicine and Rehabilitation of Memorial Hermann Hospital, Texas Medical Center στο Χιούστον των ΗΠΑ, στο  Department of Liver Transplantation of Memorial Hermann Hospital, Texas Medical Center στο Χιούστον των Η.Π.Α., στο Outpatient Clinic of University of Texas Health Science Center at Bellaire στο Χιούστον των Η.Π.Α., στο Psychology Section του Baylor College of Medicine στο Χιούστον των Η.Π.Α., στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική και Α΄ Νευρολογική Κλινική του ΕΚΠΑ στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, στο Cognitive Neuroscience Unit of McGill Neurological Institute and Hospital στο Montreal του Καναδά, στο Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health στη Βαλτιμόρη των Η.Π.Α. και στο Τμήμα Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας των Αθηνών.  

Έχει εργαστεί στο Ιατρείο Μνήμης του Γενικoύ Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», στο τμήμα Νευρολογίας της Συμπεριφοράς και Νευροψυχολογίας της Β΄ Νευρολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. «Αττικόν», στο Κέντρο Αποκατάστασης του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα-Καισαριανής, στο Δ΄ Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, στις ενδοσοκομειακές δομές, στα προστατευόμενα διαμερίσματα και στις θεραπευτικές συνεταιριστικές μονάδες του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου, στα Δωδεκάνησα. 

Από το 2010 συνεργάζεται με την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο για την Ψυχική Υγεία (ΕΠΙΨΥ). Από το 2011 παρέχει υποστήριξη και εμπειρογνωμοσύνη σε έργα δημόσιας και ψυχικής υγείας κατά το σχεδιασμό έως την υποβολή των προτάσεων και κατά τη φάση υλοποίησης αμιγώς ευρωπαϊκών προγραμμάτων και προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Διετέλεσε υπεύθυνη διαχείρισης (2012-2014) για την Ιατρική Σχολή Αθηνών σε δύο μείζονα έργα που πραγματοποιήθηκαν με κύριο φορέα υλοποίησης τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και αφορούσαν νευρολογικές παθήσεις και οδήγηση. Από το 2013 συνεργάζεται με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων Δημόσιας Υγείας. Κατά τα έτη 2012-2014 έγινε επιστημονικός συνεργάτης της Β΄ Νευρολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. «Αττικόν», ενώ για το έτος 2014-2015 άσκησε κλινικό έργο για την Α΄Νευρολογική Κλινική στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.  Διατηρεί την ερευνητική της συνεργασία με την Α’ Νευρολογική Κλινική (Νευροψυχολογικό Εργαστήριο), ενώ από το 2014 επισκέπτεται ως κλινικός συνεργάτης το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας του Ομίλου ΙΑΣΩ: «Φιλοκτήτης».

Διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο στο κέντρο των Αθηνών διατελώντας  τακτικό μέλος του Συλλόγου των Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.), Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας (ΕΝΨΕ) και τακτικό μέλος της Διεθνούς Νευροψυχολογικής Κοινότητας (InternationalNeuropsychologicalSociety). 

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Prevalence and predictors of cigarette smoking in Greek urban adolescents: A cross-sectional study. A.Liozidou, N.Dimou, A.Lioupa, P.Behrakis. Tob Prev Cessation. 2015, 1:4.

Executive functions and driving performance in a high traffic urban condition in Mild Cognitive Impairment: Results from a large-scale driving simulator experiment. Liozidou A., Economou A., Papageorgiou S.G., Yannis G., Kosmidis M.H. Federation of European Neuroscience Societies (FENS) Regional Meeting 2015, 7-10/10/2015,  “Ioannis Vellidis” Congress Center, Thessaloniki, Greece.

The role of Working Memory and Information Processing Speed on Wisconsin Card Sorting Test performance in Parkinson Disease without dementia. Athanasia Liozidou, Constantin Potagas, Socratis G. Papageorgiou, Ioannis Zalonis (2013) Journal of Geriatric Psychiatry and Neurology, 25 (4), 215-221.

 • Εξάρτηση και Κάπνισμα (2014).
 • Υπό έκδοση βιβλίο στα πλαίσια του έργου: Hellenic Action for Research Against Tobacco-II (HEART-II), Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών, Ακαδημία Αθηνών.

Δρ. Βαγενά ΕυθυμίαΗ Ευθυμία Βαγενά γεννήθηκε στη Λευκωσία Κύπρου και είναι πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στην Ευρωστία και Υγεία.

Τo 2006 απέκτησε Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Κλινική Εργοφυσιολογία με εξειδίκευση στην Κλινική Αποκατάσταση από το Northeastern University στη Βοστόνη, πραγματοποιώντας την κλινική της εκπαίδευση της στα νοσοκομεία Mass General Hospital, Beth Israel και Quincy Hospital. Από το 2007 είναι προϊσταμένη του Τμήματος Υδροθεραπείας και παράλληλα αποτελεί συντονίστρια του Θεραπευτικού Προγράμματος Φιλοκτήτη.

Είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια σε σύγχρονες τεχνικές Υδροθεραπείας : Water Specific Therapy,Halliwick, Bad Ragaz, Clinical Ai chi, Aqua -T Relax, Aqua fitness και διαθέτει δίπλωμα Ναυαγοσώστη ακτής. Το 2011 έγινε μέλος του International Aquatic Therapy Faculty (IATF) που εδρεύει στο Valens της Ελβετίας και έγινε η πρώτη πανελληνίως πιστοποιημένη βοηθός Λέκτορα στην τεχνικής της Ειδικής Θεραπείας στο νερό (Water Specific Therapy) λαμβάνοντας εξειδικευμένη εκπαίδευση στην θεραπεία στο νερό για νευρολογικά , νευρομυϊκά , μυοσκελετικά, χρόνιο πόνο, περιστατικά. Εκπροσωπεί την IATF στην Ελλάδα όσον αφορά την Ειδική Θεραπεία στο νερό και είναι αποκλειστικός εκπαιδευτικός φορέας.

Παράλληλα από το 2015 διοργανώνει και εισηγείται ως βοηθός Λέκτορα εκπαιδευτικά σεμινάρια Υδροθεραπείας. Είναι διεθνώς πιστοποιημένη Pool and Spa Operator από το National Swimming Pool Foundation. Tο 2010 και το 2015 έγινε Εισηγήτρια σεμιναρίων Certified Pool Operator εκπροσωπώντας τον οργανισμό Swimming Teaching Association (STA) στην Ελλάδα στη Διαχείριση πισίνας.

Από το 2016 είναι Υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής με κλινικό ερευνητικό σκοπό την επίδραση της θεραπείας στο νερό στο νευρολογικό ασθενή. Στα κλινικά ενδιαφέροντα της είναι η πρώιμη κινητοποίηση ασθενών στο υδάτινο περιβάλλον που προέρχονται από Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Έχει ιδρύσει την Εταιρεία "Εμβύθιση" που ειδικεύεται σε θέματα υδροθεραπείας και αποκατάστασης τόσο σε εκπαιδευτικό όσο και σε θεραπευτικό - κλινικό επίπεδο. Βασικός σκοπός είναι η διάδοση της γνώσης για τη θεραπεία στο νερό πανελλαδικά.

Είναι εισηγήτρια σε ποικίλα συνέδρια και σεμινάρια σε Ελλάδα και Κύπρο. Το Νοέμβριο του 2017 είναι βασική ομιλήτρια (keyspeaker) στο παγκόσμιο συνέδριο Υδροθεραπείας στην Ινδία με θέμα " Pool Management"

 

Εκπαίδευση / Εξειδίκευση

 • Water Specific Therapy
 • Bad Ragaz - Ring Method
 • Clinical Ai - Chi
 • Aqua T- Relax
 • Aqua Stretch
 • Lumbar - pelvic motor control
 • Bobath for Neurological Patient
 • STA CPO TUTOR

Δημοσιεύσεις - Παρουσιάσεις:

 • Υδροθεραπεία στον ασθενή με ΑΕΕ
 • Υδροθεραπεία σε Μετα - ΜΕΘ σύνδρομο
 • Υδροθεραπεία σε Βαρέως Πάσχοντες
 • Διαχείριση Πισίνας

Blog

Πρόσφατα Νέα

Συνδρομή My Life

Συμπληρώστε τη φόρμα συνδρομής για να λαμβάνετε ΔΩΡΕΑΝ το περιοδικό My Life. Μετάβαση στη φόρμα 

ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ Νewsletter


Με την περιήγησή σας στο filoktitis.com.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.